duminică, 16 august 2009

Ipotesti -august 2009


"Invitatie la voiaj"-asa s-a chemat a 14 a intalnire franco-romana, intalniri organizate de Asociatia Dacia-Mediterrane .Pentru prima data intalnirea a avut loc in Romania ,la Botosani, la Memorialul Ipotesti-Centrul National de Studii Mihai Eminescu. Acesta este complexul ,unde au avut loc o serie de evenimente artistice si culturale.Deoarece Adina Popescu, presedinta Asociatiei Romane de Patchwork a mai fost invitata acestei asociatii si a expus in Franta, la Sete, la aceasta editie a dorit ca sa fie expuse si lucrari ale ARP,langa lucrarile ei personale!
Toate zilele au fost pline si nu ajungeam sa dormim decat dupa 24:00! Chiar si mai tarziu!
In prima seara l-am ascultat la pian pe Xavie Seigle , care a fost bisat de mai multe ori!
In seara a 2a ne-a incantat Ducu Bertzi, cu amfitreatrul arhiplin si multi altii in picioare , pe langa amfiteatru!Nu mai stiu la cate "bisuri" a raspuns!Aceste casute ne-au gazduit.Ele se aflau langa livada complexului si langa chioscul din lemn, unde am servit uneori cina si micul dejun.

Pregatirea expozitiei sau mai bine spus reamenajare, caci cea mai mare parte din treaba au facut-o Adina si Dodi!

Lucrarea facuta de Dodi , pe care am uitat sa o pun pe album!

Bucuroase sa fim impreuna!

Am luat masa la pensiunea Cetinita, cu vedere frumoasa la manastirea Sucevita si nu numai!La lacul lui Eminescu!

La vernisaj a venit si doamna pe care am cunoscut-o in tren , impreuna cu sora si cumnatul ei!A tinut sa ma asigure ca vor veni si la Schiller in decembrie,fiind impresionati si uimiti de lucrari!Au admirat in mod deosebit "Lacul" facut de Adina!

Alti vizitatori, dupa vernisaj! Sunt uimiti de ce vad si ne cer sa explicam cum se lucreaza!

In timpul vernisajulul! Francezii au fost mirati si impresionati de lucrari, de tema aleasa ! Ne-am bucurat sa vedem ca sunt incantati de ce vad! Au admirat ulcioarele ce Corund si au vrut sa stie daca se poate vizita localitatea!Au cumparat si din produsele expuse! Felicitarile au fost si ele admirate !Ne-au felicitat si au scris in caiet impresiile lor!

Vernisajul fotografului Bernard Delort.

Taraful si tinerii dansatori din Vorona!Afara erau peste 30 grade si ei erau cu bundite de lana!

Doamna Beatrice Lungulescu povestind despre ce a determinat-o sa scrie cartea "Dracula et la Diablesse rouge" si despre carte!Ne-a captivat pe toti!
Au trecut prea repede zilele si iata-ne la gara!Ma bucur ca am reusit sa vin , ca am fost impreuna cu Adina, Dodi si Daniela-chiar daca ea a stat putin!Si de tot ce am vazut aici!
Multumesc Adina ca ne-ai luat langa tine si am fost Adina P. si ARP!


Mai multe vedeti aici:http://picasaweb.google.com/ghioc.elena3/Ipotesti2009#

5 comentarii:

karenfae spunea...

that looks like a wonderful place to visit - so many pretty sites.
Karen
http://karensquilting.com/blog/

Doina spunea...

Foarte interesant! Imi pare rau ca nu am stiut nimic despre acest eveniment. As fi venit si eu sa vad toate minunatiile astea de aproape, mai ales ca Botosaniul este la mica distanta de Suceava.

Alexandra spunea...

Ela draga, fara indoiala ca excursia si expozitia voastra de la Ipotesti meritau mai multe articole pe blog, nu doar unul! Am admirat si galeria Picasa, si ma bucur ca te-ai simtit bine in mijlocul unor locuri frumoase si impreuna cu prieteni.

Ela spunea...

Doina, imi pare rau ca nu am realizat ca te pot anunta!Mi-ar fi placut sa ne cunoastem!Ramane cu alta ocazie! Daca in decembrie ai drum in Bucuresti,va fi expozitie la casa Schiller(langa ambasada americana)!
Sanda, sigur o sa mai scriu cel putin un articol,dar am fost contracronometru in ultimele zile!

Ela spunea...

Karen,thank you for visiting my blog!
Ela