miercuri, 25 iulie 2012

Pasiunea mea este patchworkul!De aceea am creat acest blog!Imi place sa lucrez,sa aflu tehnici noi,modele noi,sa cunosc alte doamne la fel de pasionate si sa facem schimb de impresii,informatii!
Sunt rare exceptiile cand vin cu alte subiecte.Asa ca cel de azi!Am intalnit aceasta poveste,mi-a placut si o impartasesc cu cine imi viziteaza blogul!
Viata ca o cafea buna

Un grup de oameni de succes, in apogeul carierei lor, toti avand joburi si pozitii de vis, masini si case, au facut o vizita unui fost profesor din facultate. Discutia a alunecat treptat spre cat de stresanta si obositoare e viata zi de zi.
Profesorul i-a intrebat daca vor sa bea o cafea buna si s-a intors din bucatarie cu un vas mare plin cu cafea si o multime de cesti. Unele erau din portelan fin, altele din sticla, plastic, unele aratand normal, altele foarte delicate si scumpe, unele cu insertii aurite, altele cu toarta ciobita, si i-a rugat pe fiecare sa se serveasca.

Cand toti aveau cate o ceasca de cafea in mana, profesorul le-a zis : Daca ati observat, fiecare dintre voi a pus cafea in cate o ceasca scumpa si fina lasand cestile simple si ieftine goale pe masa. E normal sa vreti ceea ce e
mai bun in viata, dar tocmai asta e sursa problemelor si a stresului pe care il aveti zi de zi.

Nu conteaza ce ceasca ai ales, cafeaua are acelasi gust. Ceasca nu adauga nici o calitate cafelei. In cele mai multe cazuri o face doar sa fie mai scumpa sau in alte cazuri nu putem vedea ce e de fapt inauntru. Ceea ce ati
vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceasca, si totusi inconstient ati ales cele mai scumpe si bune cesti. Si apoi ati inceput sa va uitati la ceasca celuilalt gandindu-va ca e mai frumoasa decat a voastra.

Viata e ca o cafea buna : jobul, banii, cariera, masina, casa, hainele, pozitia in societate sunt cestile. Doar ne ajuta sa ne traim viata, dar nu sunt VIATA. Hainele pe care le avem, pozitia in societate si banii nu inseamna viata. Doar ne ajuta sa traim viata. Nu definesc ceea ce inseamna viata. Din contra, majoritatea oamenilor care au mult sunt invidiosi pe altii care au mai mult si nu reusesc sa se bucure de ceea ce au.

Cateodata, concentrandu-ne doar pe ceasca, uitam sa savuram cafeaua.

Savurati cafeaua, nu cestile! Cei mai fericiti oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai fericiti oameni stiu sa se bucure cat mai mult de ceea ce au, acolo unde au, in momentul prezent. Ei fac viata sa fie
frumoasa. 
Articolul l-am preluat de aici

3 comentarii:

Ana Maria spunea...

Foarte bun materialul intr-adevar! L-am preluat si eu la mine pe blog!
Bafta la @quiltuit@!

Gianina spunea...

Frumoasa pilda!Multumim ca ne-ai amintit esenta vietii...Cred ca tu chiar traiesti viata...
Te pup!

QUILTONLINE spunea...

NU NEG PASIUNEA TA PENTRU PATCHWORK,DAR POT SPUNE CA SI
CROSETATUL SAU GOBLENUL
SUNT PREFERATELE TALE.
DE ACEEA PRIMESTI UN PREMIU,
PE BLOGUL MEU.
INCAODATA FELICITARI ELA.