miercuri, 15 iunie 2011

 Fiecare dintre noi are si zile mai putin bune.Atunci avem nevoie de o mana intinsa,de un cuvant bun, ceva ce ne readuce optimismul,increderea in oameni!
 De la o prietena online am primit  adresa de aici.Ca o pastila de buna dispozitie zilnica!Felicitari celui care a avut aceasta idee si multumiri pentru tot ce ne aduce zilnic!Multumesc si prietei mele pentru acest dar!
Un exemplu care-mi place foarte mult:

"In ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înţeles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit.
Şi atunci, am putut să mă liniştesc.
Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … Stimă de sine.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniştea şi suferinţa mea emoţională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele.
Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … Autenticitate.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viaţă diferită şi am început să înţeleg că tot ceea ce mi se întâmplă, contribuie la dezvoltarea mea personală.
Astăzi, ştiu că aceasta se numeste … Maturitate.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greşeală să forţez o situaţie sau o persoană, cu singurul scop de a obţine ceea ce doresc, ştiind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiţi şi că nu este momentul …
Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … Respect.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic … Persoane, situaţii, tot ceea ce îmi consumă energia. La început, raţiunea mea numea asta egoism.
Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … Amor propriu.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber şi am renunţat să mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place şi în ritmul meu.
Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … Simplitate.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate şi mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înşelat.
Astăzi, am descoperit … Modestia.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viaţă. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile.
Şi aceasta se numeste … Plenitudine.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că raţiunea mă poate înşela şi dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte preţios.
şi toate acestea înseamnă … Să ştii să trăieşti cu adevărat. 
 
Charlie Chaplin"

6 comentarii:

Alexandra spunea...

Ela, superb text! Si imi place si noua fata a blogului. Ti-am trimis un mesaj de la birou, intrebandu-te ce mai faci! Sper ca esti bine. Cu drag.
Sanda

carmina spunea...

Minunate cuvinte....de retinut!!
Carmina

Ela spunea...

Sanda,ma bucur ca-ti place!Iar blogul de care am scris sper ss-l retina cat mai multe persoane!Sunt multe de invatat!

Ela spunea...

Carmina,multumesc de vizita pe blog si pentru comentariu!O surpriza frumoasa! sunt convinsaca vei gasi multe de retinut, rasfoind blogul!

Anonim spunea...

intelepte cuvinte...o sa ma insoteasca mereu...multumesc!...o sa mai zabovesc pe aici...

Lucia spunea...

din pacate nu pot face nimic din ce scrie acolo, pentu mine ,tot ce ma zbat sa fac se numeste inutilitate si de fantoma ei nu pot scapa.
Imi plac quilturile pentru copii dar nu stiu sa incep ,as avea nevoie de un profesor !
felicitari pentru tot ce faci si iti multumesc pentru incurajarile pe care mi le transmiti!